HTML

Adófizető

Kishazánk egy adófizető szemszögéből.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Napi abszurd 1.

2010.07.05. 17:52 :: CyZy

Még 24 óra sem telt el azóta, hogy megszületett első posztom, máris el kellett indítani ezt a rovatot. Meglepettségemből úgy érzem, hogy én voltam felkészületlen :)

"Razziát tartott a rendőrség és a Vám- és Pénzügyőrség péntek este a soproni Volt fesztiválon, karöltve a Mahasszal. A hivatalos szervek azt vizsgálták, hogy a fellépő DJ-k jogtiszta zenéket játszanak-e."

Persze nem jut minden bűnözőre egy rendőr, de jut minden fesztiválra tucatjával, mert a törvény, az törvény, be kell tartani!

"A rendőrség nemcsak a magyar fellépőket ellenőrizte, a külföldi művészeket is zaklatta. Duncan Beiny, azaz DJ Yoda twitterbejegyzésében azt állította, péntek este a Volt fesztiválon a rendőrök azzal fenyegették meg, hogy elkobozzák a laptopját és az összes dvd-jét, ha nem bizonyítja, hogy az azokon tárolt zenéket mind legálisan vásárolta."

Elképesztő! Erre nincs más szó! Hogy egy külföldi fellépő idetolja az arcát, mindenféle matrica nélkül?!?! Azt már nem! Vajon a kedves biztosurak és hölgyek csekkolták a gépen lévő programok licence-ét is? XP, vírusírtó rendben volt-e? Dj Yoda fizeti rendesen a közterheket?!?!

Az biztos, hogy megalapozták a hírnevünket. Legközelebb azért lesz drágább a jegy, mert a rendezők majd osztogatják a matricákat a DJ-knek??? Gyere barátom, csak előbb felmatricázunk?!

Update: megszólalt a Mahasz nevű agytröszt feje, aki szemmel láthatóan komolyan veszi a munkáját (és saját magát): 

Teljességel nélkülöz minden valóságtartalmat DJ Yoda (a Volt fesztivál egyik brit sztárvendége, aki Twitteren közölte, hogy fenyegették a magyra hatóságok – a szerk.) azon állítása, hogy őt a hatóságok "zaklatták" vagy "megfenyegették" volna – nem is jártak nála. Nyilván híre ment az eljárásnak, és ő is megijedt fenyegetve érezte magát – ezek szerint nála is találhattak volna illegális hangfelvételeket. Ez eléggé őt minősíti: egy olyan lemezlovast, aki fellépéseivel alsó hangon százezer forintos nagyságrendű összegeket keres, mégis, nincs meg benne a tisztelet azon zenei alkotók felé, akiknek a munkájának ezt a pénzkeresetet köszönheti.

Továbbá Yoda mester minden bizonnyal nagyszerű és kiváló DJ, de ezek szerint igen kevéssé van tisztában saját országa törvényi szabályozásával.Angliában ugyanis az MCPS és a PPL (nagyjából az ARTISJUS-nak és a MAHASZ-nak megfelelő angliai közös jogkezelő szervezetek) hasonló módon, egy közös ún. "Pro Dub Licence" keretében jogosítják a DJ-k számára a másolt hangfelvételeket, 5000 darabig 250 font, 20000 darabig pedig 400 font éves díj megfizetésével. Lehet, hogy DJ Yoda ezt nem fizeti, és nem is tud róla, de a törvény nem ismerete, mint tudjuk, nem mentesít annak hatálya alól – bármekkora DJ is valaki. Ez persze legyen a nagy-britanniai közös jogkezelő szervezetek problémája."

Megvan a bűnös, meg lehet nyugodni! Megáll az ész!

Fentebb írtam, még a nyilatkozat kiadása előtt, hogy "Dj Yoda fizeti rendesen a közterheket?!?!". Bejött basszátokmeg :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: abszurd volt mahasz

A bejegyzés trackback címe:

https://adofizeto.blog.hu/api/trackback/id/tr782131386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása